boli noga

Noga bol je čest problem sa širokim rasponom mogućih uzroka.

Ova stranica sažima neke od glavnih uzroka boli u stopalu, nožnim prstima ili peti (peta bol je također obuhvaćena detaljnije zasebno).

Mnogi stanja koja uzrokuju bol stopala može se upravljati kod kuće, ali trebali biste vidjeti svog liječnika ako ste zabrinuti zbog teške ili uporni bol u nogama.

Najčešći uzroci boli noga uključuju

Kliknite na ove linkove za više informacija o ovim uvjetima.

Iščašenja i uganuća su vrlo česte ozljede koje utječu na mišiće i ligamente (jake trake tkiva oko zglobova koji povezuju jednu kost u drugu). Oni se često javljaju ako ste promijenili smjer ili brzinu naglo pada i zemljišta nespretno ili sudaraju s objektom ili osoba, kao što je kada u sportskim aktivnostima.

Najčešći uzroci boli noga

Uganuti znači jedna ili više ligamenata pružala, upletena ili poderani. Soj znači mišićna vlakna su rastegnuta ili poderani.

Kao i bola, istegnuće ili naprezanje može uzrokovati oticanje, modrice i nježnost, a može rezultirati u vama se ne može staviti težinu na nogu.

Većina iščašenja i uganuća može se upravljati kod kuće pomoću CIJENA terapiju (zaštita, odmor, led, kompresija i nadmorska visina) i lijekovi protiv bolova.

Pročitajte više o liječenju uganuća i sojeva.

Bol uzrokovana gihta obično se liječiti led pakete i uzimanjem nesteroidni protuupalni lijek (NSAID) analgetike. Vi svibanj također je potrebno dodatno liječenje kako bi se spriječilo daljnje epizode.

Pročitajte više o liječenju gihta.

Iščašenja i uganuća

Većina Verrucas često s vremenom će se razjasniti po sebi, ali to može potrajati dugo vremena. Postoji preko-the-counter verruca kreme, gelovi i flasteri koji mogu pomoći.

Pročitajte više o liječenju Verrucas.

Slabo-dolikuje cipele koje utrljati na noge može oštetiti kožu i može uzrokovati

Ovi uvjeti se sve može dovesti do boli i nelagode kada hoda.

Giht

Većina mjehurići liječiti, naravno, u nekoliko dana i ne zahtijevaju liječničku pomoć. Nošenje udobne, dobro dolikuje cipele mogu pomoći zaustaviti ih vraćaju. Pročitajte više o liječenju žuljeva i sprečavanje plikove.

Kurje oči i žuljevi ne nužno poboljšati na vlastitu i možda ćete morati vidjeti podijatru ili pediker, koji vas može savjetovati o odgovarajućem tretmanu. Pročitajte više o liječenju kurje oči i žuljevi.

Bunions može pogoršati ako oni ne liječi, tako da je najbolje da se vidi kod GP za savjet. Non-kirurško liječenje obično se pokušava prvo, uključujući i nošenje udobne i prostrane cipele, ortopedska pomagala (ulošci), lijekove protiv bolova i čukalj jastučići. Korektivne kirurgije ponekad može biti potrebno.

Verrucas

Pročitajte više o liječenju Bunions.

Toenail probija kožu, što može postati crvena, natečene i osjetljivije. To također može biti bolno, ako pritisak se stavlja na nožni prst ili prst na nozi inficiraju.

Rezanje svoje nokte na nogama ravno i lagano gurajući kožu od nokta pomoću pamuk pupoljak može pomoći poboljšanju urastanje toenail. U nekim slučajevima, postupak za uklanjanje dijela ili svih zaraženi nokat može biti potrebno.

Tabani fasciitis je rezultat oštećenja teškoj bend tkiva (fascije), koji prolazi ispod tabana, što uzrokuje bol u peti. To najčešće pogađa ljude u dobi od 40 do 60 koji su težine ili na nogama za dugo vrijeme.

Bol teži da se postupno razvija tijekom vremena, te je u svom najgorem kad se probudite ujutro i na kraju dana.

Odmaranje peta, redovito istezanje, primjenom led pakete, uzimajući lijekove protiv bolova i nosi dobro opremljeni, podržavaju cipele često može pomoći u ublažavanju boli. U malom broju slučajeva, i drugi tretmani kao što su fizioterapije ili injekcije svibanj biti potrebno. Rijetko, kirurgija svibanj biti potrebno.

Plikovi, kurje oči i žuljeve

Pročitajte više o liječenju tabani fasciitis.

Morton je neurom je stanje koje utječe na živce između prstiju.

bunions

Fibrozno tkivo razvija oko živca, koja postaje nadražena i stisnut. To uzrokuje jaku bol gori na stopalu, a na dnu prstiju.

Morton je neurom može dogoditi na jednoj nozi ili obje noge. To obično utječe na živac između trećeg i četvrtog Prsti, ali ponekad drugi i treći prsti su pogođeni.

Ako imate Morton je neurom, to može pomoći da se nose cipele s više prostora za Prsti. Također možete uzeti lijekove protiv bolova ili su steroidni injekcije kako bi se olakšala bol. Ako se ovi tretmani ne rade, kirurgija svibanj biti potrebno.

Metatarsalgia je izraz za bol koja se javlja u prednjem dijelu stopala.

To se često opisuje kao spaljivanje ili bolan bol koja varira od blage do teške i pogorša pri hodanju. To može utjecati na jedan ili nekoliko prstiju u blizini loptu vašeg stopala, ili ponekad cijelu nogu.

Sve što stavlja dodatni pritisak ili pritisak na loptu vašeg stopala može dovesti na bol – na primjer, nosio cipele zbijeno-dolikuje za dugo vremensko razdoblje, visoke sportova utjecaja, odnosno prekomjerna tjelesna težina. Stariji ljudi su više osjetljiv na metatarsalgia.

urastanje noktiju na nogama

Većina slučajeva metatarsalgia može se upravljati pomoću CIJENA terapiju (zaštita, odmor, led, kompresija i visinski), lijekove protiv bolova, promjenu obuće i korištenjem šok-upijajući ulošci. U rijetkim slučajevima, kirurgija svibanj biti potrebno za popravak temeljni oštećenja stopala.

tabani fasciitis

Pročitajte više o liječenju metatarsalgia.

Tretmani uključuju nošenja prikladne obuće kako bi se smanjio pritisak na vaše zglobove, analgetika, protuupalnih lijekova, fizikalnu terapiju i operacije u nekim slučajevima. Pročitajte više o liječenju osteoartritisa.

Bol i ukočenost uz stražnjoj strani pete može biti znak oštećenja vašeg Ahilove tetive. To je poznato kao Ahilej tendinopathy.

Bol se često može biti razriješen s odmora, led pakete i protiv bolova kod kuće, iako to može potrajati nekoliko mjeseci da se u potpunosti riješiti.

Ako osjetite iznenadnu i jaku bol u peti, što može biti u pratnji “iskakanje” ili “snapping” zvuk, možda ste rupture (rastrgan) svoj Ahilove tetive.

Trebali biste potražiti savjet liječnika što je prije moguće, ako mislite da ste oštetio svoj Ahilove tetive. Često će to biti tretirana s imobilizacijom (nosi gips ili plastičnu čizmu) za nekoliko tjedana. Kirurgija ponekad može biti potrebno za popravak suza.

Pročitajte više o liječenju ozljeda tetiva.

Ako ti cijelo stopalo je bolna, teška i natečene, to može biti znak edema.

To je nakupljanje tekućine (uglavnom vode) u tjelesnim tkivima što izaziva oticanje da se dogodi u zahvaćenom području.

Morton je neurom

Edem obično će utjecati na cijeli potkoljenica, kao dobro. Posavjetujte se s liječnikom ili ako se bol i oteklina je žestoko, otići u najbliži nesreće i hitne (A & E) odjela.

Metatarsalgia

Artritis

Noga boli ponekad može biti uzrokovana objekt ugrađen u podnožju. Stoga može biti vrijedan s obzirom da li ste stali na nešto oštro s bosim nogama i ispitivanje noga za rane.

Ako mali objekt, kao što je Splinter ili trn, podnesena u vašu kožu, to je obično sigurna da ga se ukloniti. Perite ruke i očistite područje prvi, i koristite pincetu ako oni pomoći. Vaš bol bi trebala početi za poboljšanje nakon predmet je uklonjen.

Ako se objekt više je duboko ukorijenjen, ne pokušati ga ukloniti sebe. Potražite liječničku pomoć što je prije moguće.

Osobe s dijabetesom mogu doživjeti niz potencijalno ozbiljne probleme koji utječu na svoje noge, od kojih neke mogu biti vrlo bolno. To je zato što je stanje može oštetiti živce i krvne žile u nogama.

Foot problemi koji mogu utjecati na ljude s dijabetesom uključuju

Obratite se svom liječniku ili Diabetes Care tima odmah ako imate šećernu bolest i da ste razvili problema s jednim ili oba stopala.

Pročitajte više o nogama i dijabetesa.

Slomljena ili napuknut (prijelom) kost u svom podnožju može doći iznenada nakon teške ozljede ili postupno tijekom vremena kao rezultat radi puno high-impact sportovima (kao što je dugo-udaljenost trčanje). Povremeno se može pojaviti kao rezultat osteoporoze (oslabljena kosti).

Svaka kost i oko stopala mogu biti pogođeni, uključujući

Ozljede ahilova tetiva

Zahvaćena područja će biti vrlo bolno i nadmetanje na dodir, a koža može biti modricama. Te bi trebao odmah zaustaviti sve aktivnosti i izbjeći stavljajući težinu na nogu dok ne posjetite liječnika.

Edem

26/03 /

Objekt ugrađen u podnožju

26/03 /

Pet najčešćih trčanje Ozljede su, što učiniti ako ste dobili jedan, plus kako bi se spriječile ozljede

Sportske cipele su vjerojatno najvažniji komad fitness opreme ćete kupiti. Evo kako odabrati pravi par

Briga za noge je bitno. Evo kako podiatrists i počasnog može pomoći

Dijabetička problema stopala

Slomljena ili napuknut kostiju (frakture)