lupanje srca Heart

Lupanje srca su otkucaja srca koji se odjednom postaju izraženije.

Vaše srce može osjećati kao da lupa, lepršave ili tuče neredovito, često za samo nekoliko sekundi ili minuta. Vi svibanj također osjetiti tih senzacija u grlo ili vrat.

Lupanje srca može izgledati alarmantno, ali u većini slučajeva oni su bezopasni i nisu znak problema sa svojim srcem.

Međutim, lupanje srca u pratnji drugih simptoma, kao što su vrtoglavica ili stezanje u prsima, ponekad može biti znak problema srca (vidi dolje).

Trebali biste posjetiti svog liječnika ako imate lupanje srca zajedno s drugim simptomima ili ako ste zabrinuti.

Lupanje srca može se pokrenuti val adrenalina, hormona vaše tijelo oslobađa nakon što ste sami overexerted ili kada se osjećate nervozu, tjeskobu ili uzbuđen.

Što uzrokuje lupanje srca?

Smetnje bogate, začinjenu hranu, pili velike količine kofeina ili alkohola, pušenja i upotrebu droga sve može dovesti na lupanje srca.

Ako mislite da je stil života čimbenici su uzrok vaše lupanje srca, pokušati smanjiti razinu stresa pomoću tehnike opuštanja i moderiranje razinu vježbanja radite.

Vi bi također trebali smanjiti unos kave ili energetskih pića i izbjegavajte upotrebu droga.

Ako imate redovite drhtavica i također imaju osjećaj tjeskobe, stresa i panike, možda doživljava napade panike.

Napad panike može izazvati preplavljuje osjećaj tjeskobe, straha i strepnje, u pratnji mučnina, znojenje, drhtanje i lupanje srca.

Panični napadi mogu biti zastrašujuće i intenzivan, ali obično nisu opasni. Pročitajte više o napadima panike.

Kada ste svibanj imati problema sa srcem

Rjeđe, lupanje srca može biti nuspojava nekih vrsta lijekova, kao što su inhalatori astme ili tablete za problema sa štitnjačom.

Razgovarajte sa svojim liječnikom ako mislite da lijek može biti odgovoran za svoje lupanje srca. Nemojte prestati uzimati propisanu terapiju bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Lupanje srca ponekad mogu biti rezultat hormonskih promjena tijekom razdoblja ženskih, tijekom trudnoće, ili u vrijeme menopauze. Međutim, to su obično samo privremeno, a ne razlog za zabrinutost.

Sljedeći uvjeti mogu napraviti srce kuca brže, jače ili neravnomjerno, i može biti uzrok lupanje srca

Ako počnete lupanje srca češće, ili ako se pogoršaju ili se pojavljuju s drugim simptomima kao što su vrtoglavica ili stezanje u prsima, posjetite liječnika. Vi svibanj imati problema srčanog ritma (aritmiju), kao što su atrijalne fibrilacije ili supraventrikularne tahikardije (SVT).

Tu su i drugi, manje uobičajene, srčanog ritma stanja koja mogu biti uzrok Vaših lupanja srca. To može odrediti odgovarajućim testovima. Kada vaš liječnik ili bolnica otkriva točan problem sa svojim srcem, zamolite ih da vam objasniti.

Vaš liječnik će često provoditi elektrokardiogram (EKG) za procjenu vaše otkucaje srca i ritam. To može odmah utvrditi da li postoji problem i potrebno je da li bi tretman.

Međutim, rezultati EKG često biti sasvim normalno ako ne imate lupanje u vrijeme testa. Daljnji testovi mogu biti potrebni, koji mogu biti provedeni od strane svog liječnika ili lokalnoj bolnici.

Fibrilacija atrija je jedan od najčešćih srčani ritam problema, te je glavni uzrok moždanog udara (ozbiljan medicinski stanje koje može uzrokovati trajni invaliditet).

U mnogim dijelovima svijeta, fibrilacija atrija pogađa do 800.000 ljudi, a najčešće se javlja kod osoba starijih od 55 godina. To uzrokuje brz, nepravilan puls, što može uzrokovati trajnu srca viti.

Vi svibanj također osjetiti vrtoglavicu, nedostatak daha i vrlo umoran. Fibrilacija atrija obično nije opasna po život, ali može biti neugodno i često treba liječenje.

Supraventrikularne tahikardije (SVT) je slična srčani ritam problem fibrilacije atrija. To također uzrokuje epizode nenormalno brzo srčanog ritma, ali je broj otkucaja srca često je stabilan i nije nepravilno.

Epizode SVT su obično bezopasni i imaju tendenciju da se smiri na vlastitu bez potrebe za liječenje. Međutim, trebali biste potražiti savjet liječnika ako ste produženo epizode SVT.

26/11 /

26/11 /

Bolest srca je najčešći uzrok smrti .. Saznajte što učiniti da bi vaše srce stane u svrhu

Milijuni ljudi su već imali svoje slobodno “midlife MOT”. Saznajte zašto je ova zdravstvena provjera je tako važno

Saznajte što trebate znati o aritmije ili problema sa srčanim ritmom

Saznajte što trebate znati o aritmije ili problema sa srčanim ritmom